Main menu:

Laihdutusvinkkejä – parhaat vinkit laihduttamiseen

Parhaat laihdutusvinkit eivät ole mitään rakettitiedettä, mutta auttavat varmasti osaltaan onnistumaan painonpudottamisessa. Tässä tehokkaita laihutusvinkkejä.

Juo riittävästi nestettä

Riittävästi raikasta vettä tai muuta kaloritonta juomaa riittävän usein. Moni juo lasin tai pari vettä ennen ruokailua, koska on helppoa sekoittaa nälän ja janon tunne ja syödä liikaa.

Ravinnon laatu

Lisää hedelmien, vihannesten ja marjojen määrää ruokavaliossasi ja syö niitä useamman kerran päivässä. Ne toimivat myös erinomaisina välipaloina. Ne piristävät ja virkistävät oloasi toisin kuin rasvainen välipala.

Näläntunne

Onko näläntunteesi todellinen (eli kehosi tavitsee energiaa) vai ainoastaan toimit hetken mielijohteesta nähdessäsi herkullisia tuotteita kaupassa, kahvilassa tai ravintolassa.

Napostelu

On helppoa ajautua napostelun tielle. Esimerkiksi illalla TV:n edessä tekee helposti mieli jotain pientä purtavaa. Makeisia, perunalastuja tai muuta epäterveellistä. Ongelma ei ole suoranaisesti naposteltavien epäterveellisyys vaan se, että helposti ajautuu syömään suuria määriä.

Napsi herkkuja vain vähän ja hallitusti. Voit myös kokeilla kevyempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi: entä jos dippaisit vähärasvaiseen kermaviiliin vihanneksia sipsien sijaan?

Pienemmät pakkauskoot

Jos ostat herkkuja, osta pienempi pakkauskoko vaikka se olisi hintavampikin. Kaupat pakkaavat makeiset, sipsit ja muut herkut kuten leivonnaiset valtaviin pakkauksiin. Leivonnaisia saa myös irtotiskiltä yksittäiskappaleina. Makeisia ja sipsejä saa pienemmissä pusseissa (vaikka maksavatkin enemmän).

Pian opit nauttimaan herkuista hitaammin ja pienikin sipsi- tai makeispussi kestää kauemmin.

Syö useammin

Voit kokeilla syödä pieniä välipaloja ruokien välissä, jotta et olisi niin nälkäinen ruoka-aikaan. Esimerkiksi hedelmä tai proteiinipatukka voi olla erinomainen ja terveellinen välipala.

Hedelmät ja marjat

Pidä aina hedelmiä ja marjoja kaapissasi varmiina siltä varalta, että välipalan tarve iskee.

Proteiinit

Syö proteiinejä etkä hiilihydraatteja tai rasvaa, sillä proteiinit tyydyttävät ruokahalua hiilihydraatteja ja rasvaa paremmin. Syö siis niitä.

Proteiinejä tarvitaan lisäksi lihasmassan rakentamiseen ja ne auttavat rasvojen palamisessa. Ne tukevat näin ollen hyvin myös lisääntyneen liikunnan tukena.

Hyviä proteiinien lähteitävä ovat mm. lihat ja maitotuotteet.

Ruoka ei ole lääke stressiin, masenukseen tai pahaan oloon

Parempi keksiä joku muu ratkaisu. Harrastukset, ystävät, rentoutuminen, lukeminen tai vaikkapa liikunta. Toki joskus jäätelöannos voi olla tilapäinen lääke sydänsuruihin, mutta siitä ei saa tulla tapa.

Pidä itsesi kiireisenä

Kun olet aktiivinen elämässä, niin syöminenkin on vain yksi aktiviteetti muiden joukossa. Jos taas sinulla on paljon ylimääräistä aikaa, voi syömisestä tulla päivän “kohokohta” ja keskipiste. Tämä vaikeuttaa painonhallintaa.